Auton polttimon vaihto

  • 19 Nov, 2021

Auton etuvalot

Kaipaatko apua auton polttimon vaihdossa? Monet osaavat hoitaa polttimoiden vaihdon itse, mutta nykyään moni uusista automalleista on sellainen, ettei auton polttimon vaihto onnistu ilman sopivia työkaluja ja tarvittavaa tietoa. Auton etuvalon vaihtamiseksi saattaa nimittäin pahimmillaan joutua purkamaan koko puskurin. Polttimoa ei kannatakaan missään nimessä lähteä vaihtamaan itse, ellei asiaan ole tarvittavaa taitotasoa. Polttimoiden tulee nimittäin asettua oikein, jotta ne eivät häikäise vastaantulevaa liikennettä, ja jotta ne valaisevat juuri oikein. Tästä syystä kannattaa ehdottomasti antaa ammattilaisen hoitaa polttimon vaihto, ellei itse tiedä varmasti, mitä tekee.

Auton polttimon vaihto onnistuu vain puolelta

Auton lampun vaihto ei ole mitään aivan helppoa puuhaa, sillä se onnistuu vain puolelta autoilijoista. Etenkään uudempien automallien omistajat eivät aina taida polttimon vaihtoa itse, eikä ihme. Se on nimittäin tehty joskus mahdottomaksi.

On olemassa sellaisia automalleja, joissa polttimoa ei voida edes vaihtaa, vaan jos lamppu palaa, menee vaihtoon koko umpio. Vanhemmissa automalleissa lampun vaihtaminen on kuitenkin helpompaa, ja siksi vanhempia automalleja ajavat osaavat homman paremmin.

Miten polttimo vaihdetaan?

Auton polttimon vaihtaminen vaihtelee jokaisen automallin mukaan. Joissakin automalleissa on mahdollista irrottaa umpio ruuvaamalla pari ruuvia irti. Näin polttimoon pääsee käsiksi hyvin pienellä työllä. On kuitenkin olemassa malleja, joissa umpion irrottamiseksi vaaditaan muidenkin osien irrottamista.

Jos umpio on hankalassa paikassa, kannattaa polttimon vaihto jättää ammattilaiselle. Vaikka kyseinen homma kuulostaisi turhan helpolta ammattilaisen hoidettavaksi, ei se aina sitä ole. Samalla kun vaihtaa auton polttimot, kannattaa kerralla vaihtaa kunnolliset LED-valot autoon. LED-valot nimittäin kestävät kauemmin käyttöä, eikä polttimoita tarvitse vaihtaa kovin usein.