Viimeisimmät artikkelit

Veneen ajovalot käytännössä
  • 11 Sep, 2022

Aloitteleva veneilijä joutuu opettelemaan paljon erilaisia asioita ja pimeällä liikkuminen tuo siihen lisää haastetta. Veneen ajovalot ja niiden merkitys on tiedettävä, mutta on myös paljon muita seikkoja, jotka pitää opetella. Veneen valot riippuvat siitä, minkä tyyppisestä veneestä on kysymys. On kuitenkin muistettava, että myös soutuveneessä on vähimmäisvaatimuksena oltava joko sytytetty lyhty tai sähkölamppu, josta saa aikaan valkoista valoa. Veneen koko ja veneen ajovalotJos moottorivene on alle 7 metriä eikä rakenteessa ole metrin korkeudella sopivaa paikkaa niiden asentamiseen, voi valoa näyttää siten, että se näkyy joka suuntaan.

Milloin sumuvaloja saa käyttää?
  • 05 Aug, 2022

Sumuvalot löytyvät jokaisesta autosta. Toisista niitä löytyy sekä edestä, että takaa, mutta lähtökohtaisesti auton pitäisi olla varustettu vähintään takasumuvaloilla. Sumuvalojen sijainnin lisäksi myös niiden käyttöön liittyy laissakin määriteltyjä sääntöjä, jotka takaavat turvallisen liikenteen niin sumuvalojen käyttäjälle, kuin vastaantuleville ja takana ajaville tienkäyttäjille. Mikäli et tiedä, milloin sumuvaloja saa käyttää, kannattaa sinun lukea tätä artikkelia vielä eteenpäin saadaksesi sen selville. Laki kertoo, milloin sumuvaloja saa käyttääSumuvalot ovat tarkoitettu käytettäväksi nimensä mukaan vain sumun tai muun vastaavan, näkyvyyttä haittaavan sään aikana, kuten rankan vesi- tai lumisateen.

Sisävalot autoon?
  • 17 Jul, 2022

Mukavuutta parantaakseen kannattaa asentaa kunnon sisävalot autoon. Sisävalon voi asettaa syttymään aina kun auton ovet ovat auki, näin näet istua autoon sisälle tai nousta sieltä pois. Hyvällä valolla näet myös koko auton sisustan, jos sieltä tarvitsee etsiä jotain tai haluat apuvalaistusta siivoamiseen tai vaikka papereiden selaamiseen. Nykyään sisävaloiksikin voi asentaa pitkäikäiset ja kestävät LED-valot, joiden kirkas valkoinen valo tuo mukanaan tyylikkyyttä. Sisävalot autoon laitetaan yleensä mukavuuden vuoksiVaikka sisävalot ovat helpottavat ja hyödylliset, ei ole suositeltua pitää niitä päällä ajon aikana.

LED-takavalot
  • 22 Nov, 2021

Tilaa LED-takavalot autoon netistäAuton takavalojen vaihtaminen LED-valoiksi kannattaa, sillä ne ovat huomattavasti pidempi ikäisiä käytössä. LED-takavalot vievät myös huomattavasti vähemmän sähköä, vaikka ne antavat aivan yhtä hyvän valaistuksen kuin muutkin valot. Vaihtamalla ajoneuvosi valot hyviin LED-valoihin, lisäät ajoneuvosi turvallisuutta ja näyt paremmin liikenteessä pimeän tullen. Sivustoltamme löydät kaikenlaiset takavalot moneen eri ajoneuvoon. Voit tilata kauttamme esimerkiksi tummennetut takavalot moniin eri automerkkeihin ja -malleihin. Valikoima on laaja, sillä olemme listanneet sivuillemme useamman eri jälleenmyyjän tuotteet, jotta sinä voisit löytää helposti markkinoiden parhaat valaisimet autoosi.

Miten adaptiiviset ajovalot toimivat?
  • 19 Nov, 2021

Toimivat ajovalot ovat yksi tärkeimmistä asioista autojen turvallisuudessa. Siitä syystä myös ajovaloja kehitetään jatkuvasti parempaan suuntaan. Nykyään adaptiiviset ajovalot ovat yksi uusimmista innovaatioista. Ne mukautuvat erilaisiin olosuhteisiin tavallisia ajovaloja paremmin. Auton kuljettajan tulee aina kytkeä tavallisia ajovaloja käytettäessä kaukovalot päälle ja pois päältä. Vaikka molemmat valot ovat käytettävissä, ei optimaalinen tienäkyvyys ole käytettävissä koko ajan. Mukautuvat ajovalot voisivat olla ratkaisu tähän ongelmaan, sillä tällöin ajovaloja ei tarvitsisi erikseen kytkeä kaukovaloiksi ja päinvastoin, vaan ne mukautuisivat tilanteeseen sopiviksi.

Auton polttimon vaihto
  • 19 Nov, 2021

Kaipaatko apua auton polttimon vaihdossa? Monet osaavat hoitaa polttimoiden vaihdon itse, mutta nykyään moni uusista automalleista on sellainen, ettei auton polttimon vaihto onnistu ilman sopivia työkaluja ja tarvittavaa tietoa. Auton etuvalon vaihtamiseksi saattaa nimittäin pahimmillaan joutua purkamaan koko puskurin. Polttimoa ei kannatakaan missään nimessä lähteä vaihtamaan itse, ellei asiaan ole tarvittavaa taitotasoa. Polttimoiden tulee nimittäin asettua oikein, jotta ne eivät häikäise vastaantulevaa liikennettä, ja jotta ne valaisevat juuri oikein. Tästä syystä kannattaa ehdottomasti antaa ammattilaisen hoitaa polttimon vaihto, ellei itse tiedä varmasti, mitä tekee.

LED-polttimot autoon
  • 19 Nov, 2021

Tilaa auton LED-polttimot netistäOnko autosi polttimo palanut? Ei hätää, sillä meiltä löydät erilaiset LED-polttimot autoon. Auton polttimoiden vaihtaminen LED-polttimoiksi kannattaa, sillä niiden käyttöikä on hyvin pitkä verrattuna tavallisiin polttimoihin. Lisäksi ne kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä, joten ne ovat sekä ympäristöystävällinen että taloudellinen valinta. Vaikka LED-lamput ovat hieman kalliimpi vaihtoehto tavallisiin verrattuna, tulevat ne huomattavasti edullisemmiksi pitkässä juoksussa. Tilaa siis kauttamme monipuoliset polttimot autoon. Saat esimerkiksi sekä LED-polttimot auton sisätilaan että autotalliin kätevästi samalta sivustolta.